HÅP-FAMILIENE

d0e65f6a-1780-4cfc-9712-367b4c74d533.jpg

HÅP-familiene er et nyoppstartet prosjekt som tar sikte på å hjelpe sårbare familier til å skape en bedre fremtid for seg selv. Mer enn 72% av Zimbabwes befolkning lever i ekstrem fattigdom. Ideen til dette prosjektet kom etter at vi besøkte en familie som levde på landsbygda rett utenfor Gweru. Første gang vi ble kjent med dem var da Lene og en av våre MCHP-sponsorer, Therese, besøkte dem i 2015. Synet som møtte dem var denne ene jordhytta - her bodde det 9 personer. De hadde ingen mat, bare filler til klær, og barna hadde store åpne sår på kroppen som følge av dårlig eller ingen hygiene. Takket være en donasjon fra Therese kunne Anita dra tilbake en uke senere og gi dem mat, klær og rense sårene. Vi kjøpte også inn utstyr og frø til å lage en grønnsakshage. 

HÅP-familiene får et startlån på litt under 900 kroner for å starte sine egne prosjekter. I 2017 startet vi med 10 HÅP-familier. I tillegg til startlånet betaler vi utdanning til barna, og gir familiene en nødpakke med mat, hygieneartikler og andre nødvendige ting. I september 2019 hadde vi totalt 30 HÅP-familier, og flere potensielt nye som skriver bedriftsplaner.

Så langt har programmet vært 100% suksessfullt, og samtlige familier har forbedret levestandarden, helt av seg selv - bare ved å bli gitt en sjanse til å starte opp. Familiene kan fortelle oss at de nå føler de har et verdig liv, og muligheten til å ta vare på seg og sin familie.

Ønsker du å støtte en familie? Ta kontakt med oss på sponsor@hopeproject.no så hjelper vi deg i gang!

Sammen kan vi skape en bedre verden - ikke bare ett barn av gangen, men også en familie av gangen!