Første barnehjemsbygg på plass!

Første barnehjemsbygg på plass!

Vi har klart det! Mandag 24. august hadde vi gleden av å åpne det første (av totalt seks) barnehjemsbygg på Mkoba 10 tomta vår. Det ble holdt taler av blant annet MCHC, MCHP og tidligere minister Dr. Msipa. Barnehjemsbarna stod for underholdningen, og danset som bare det til det flunkende nye stereoanlegget donert av Shawn med familie! Tatenda (6 år) klipte snora foran huset, før barna ble ønsket velkommen inn av Dr. Msipa! Her fikk alle de besøkende se seg rundt i huset med sine fire soverom, to bad, stue og kjøkken. Etter at alle hadde fått sett seg om i det nye huset ble det servert kylling og ris/sadza fra bakplanet på pick-up’en. Etter åpningen inviterte vi nabobarna til sportsdag med diverse leker og mye gøy! Tenk at vi i løpet av bare syv uker har klart å bygge et helt nytt barnehjem! Vi er så utrolig glade, stolte og takknemlige – selv om vi av og til må klype oss i armen for å forstå at dette faktisk er virkelig!

Barna har ikke snakket om annet enn det nye barnehjemmet de siste månedene og ukene, og har ivrig gått den 30 minutter lange veien fra det gamle barnehjemmet til det nye daglig for å følge med på utviklingen. Smilene deres gikk derfor trill rundt når de endelig kunne legge seg i sine nye rom. Det har vært utrolig fint å se barna kose seg i sitt nye hjem. Endelig har de nok møbler og plass i stua til å samles der sammen om kvelden for å fortelle historier og spille spill. På kjøkkenet har de fått en helt ny gasskomfyr, så nå kan de lage mat selv om de ikke har strøm (noe som skjer 4/7 kvelder i uka i townshipen). Uteområdet er flittig brukt, og lille Tantenda har alltid fotballen klar når folk kommer på besøk i håp om at vi vil spille med ham. Dette nye barnehjemmet handler derfor om mye mer enn å være et hus og et hjem for barna. Det handler også om å gi dem en god selvfølelse og at de kan gå på skolen med rak rygg fordi de nå vet at de har et hus som er akkurat like fint som husene til klassekameratene deres.


Per i dag har ti av de yngste barna flyttet inn i det nye huset, mens de resterende barna har blitt igjen på det gamle barnehjemmet. Det er mange grunner til dette. For det første kan vi ifølge loven kun ha 10 barn i hvert hus. I tillegg gjør denne ordningen at vi kan verne om de yngre barna, gi de eldre mer frihet og det er lettere å ta godt vare på det nye huset nå som det ikke er overbefolket. Det gamle barnehjemmet er fortsatt ikke godkjent av myndighetene, men dette er en midlertidig løsning for å sørge for at alle barna har det godt frem til vi får på plass det neste huset. Vi skal feire og være stolte av det vi har fått til så langt, men det er også viktig å huske på at det fortsatt er en lang vei igjen å gå. Ikke alle gatebarna har et sted og bo, og vi skal bygge ytterligere fem barnehjemsbygg for å sørge for at alle som ønsker blir gitt en sjanse. I tillegg til dette skal vi bygge opp et samfunnssenter med verksted og klasserom for barna på barnehjemmet og andre i nærområdet. Selvom det er et stort mål vi har satt oss så er vi overbevist om at vi skal klare det!

Tusen takk til alle som har bidratt til at vi nå har vårt første barnehjem ferdig ved å delta på våre kampanjer og arrangementer, har donert penger til prosjektet eller spredd ordet om hva vi ønsker å få til i Zimbabwe. Det har vært tøffe utfordringer og til tider har det virket helt umulig å drive å bygge i et av verdens mest korrupte land, men nå står vi altså her foran det splitter nye huset vårt, og barna våre har fått en helt ny tilværelse! Nå har de alle hver sin seng, de har plass til å leke og spille fotball ute uten å måtte bekymre seg for sinte naboer og de har et bord de kan sitte og spise ved sammen. Dette mener vi er noe vi, i samarbeid med alle sponsorene våre og støttespillere, skal være utrolig stolte av, for livet til disse barna har virkelig endret seg for alltid! Tusen, tusen takk for all støtte! Vi sier som Dalai Lama: «Hvis du tror du er for liten til å gjøre en forskjell – prøv å sove med en mygg på rommet ditt»