Stående applaus på Nobel Fredsprisforum

Søndag 8.mars sto Lene Tollefsen Rodegård og Anita Svendheim klare på Nobel Fredsprisforum i Minneapolis for å fortelle de oppmøtte om organisasjonen Midlands Children Hope Project og deres arbeid i Zimbabwe. Da presentasjonen var ferdig ble de møtt med stående applaus fra samtlige i publikum.

MCHP og American College of Norway presenterte sammen under Nobel Fredsprisforum

MCHP og American College of Norway presenterte sammen under Nobel Fredsprisforum

– Det har vært en helt fantastisk opplevelse for oss, sier Rodegård/Svendheim som kan fortelle at det kom som en stor overraskelse å bli invitert til å presentere på selveste Nobel Fredsprisforum. Forumet er kjent som den største konferansen innenfor fredsarbeid, og blir arrangert hvert år i Minneapolis. Med store personligheter som Gro Harlem Bruntland, Jimmy Carter og den fredsprisvinnende organisasjonen OPCW på agendaen var det ingen selvfølge av en liten organisasjon som Midlands Children Hope Project var invitert.

Som de yngste på forumet var nervene i høygir under konferansens siste dag, da organisasjonens presentasjon Social entrepreneurship: Turning Social Need into Social Capital skulle bli presentert i en ”dialogue session”.
– Oppmøtet under presentasjonen var over all forventning, sier Rodegård/Svendheim. Over 100 personer hadde valgt å gå til deres presentasjon, og flere måtte stille seg langs bakveggen for å få plass. Med skjelvende knær, men et sterkt engasjement, fortalte Svendheim og Rodegård hvordan de ønsker å gjøre veldedighetsarbeid på en ny og bedre måte gjennom kommunikasjon med dem de prøver å hjelpe, god kontakt med sponsorene og et sterkt fokus på langsiktig og bærekraftig arbeid.
– Presentasjonen gikk over all forventning og vi fikk stående applaus da vi var ferdig med å snakke! Den eneste som fikk stående applaus utenom oss denne helgen var Jimmy Carter, forteller Rodegård/Svendheim.

Tilbakemeldingene lot ikke vente på seg, og etter presentasjonen har organisasjonen fått både meldinger og epost fra folk som sier at de inspirerte folk til å gjøre mer for å skape en bedre verden. Ei jente kunne også fortelle at hun endelig hadde tatt en beslutning om at hun ville reise ut for å oppleve verden, da hun etter å ha hørt presentasjonen deres følte at hun ikke lengre kunne være redd for det ukjente.
– For to bygdejenter fra Norge er dette ganske uvirkelig, og veldig overveldende, men det satt en perfekt avslutning på en helt fantastisk helg, kunne de Svendheim og Rodegård fortelle, som hadde den siste uken i Minneapolis fullbooket med møter med potensielle sponsorer og nye kontakter.