Stående applaus på Nobel Fredsprisforum

MCHP og American College of Norway presenterte sammen under Nobel Fredsprisforum

MCHP og American College of Norway presenterte sammen under Nobel Fredsprisforum 8 mars 2015.

Søndag 8.mars sto Anita Svendheim og Lene Tollefsen Rodegård klare på Nobel Fredsprisforum i Minneapolis, USA, for å fortelle de oppmøtte om organisasjonen Midlands Children Hope Project og deres arbeid i Zimbabwe. Da presentasjonen var ferdig ble de møtt med stående applaus fra samtlige i publikum.

– Det har vært en helt fantastisk opplevelse for oss, sier Rodegård/Svendheim som kan fortelle at det kom som en stor overraskelse å bli invitert til å presentere på selveste Nobel Fredsprisforum. Forumet er kjent som den største konferansen innenfor fredsarbeid, og blir arrangert hvert år i Minneapolis. Med store personligheter som Gro Harlem Bruntland, Jimmy Carter og den fredsprisvinnende organisasjonen OPCW på agendaen var det ingen selvfølge at en liten organisasjon som Midlands Children Hope Project var invitert.

Det var noen spente jenter som ankom Minneapolis.

Som de yngste til å presentere på forumet var nervene i høygir under konferansens siste dag, da organisasjonens presentasjon Social entrepreneurship: Turning Social Need into Social Capital skulle bli presentert i en ”dialogue session”.

Anita Svendheim og Lene Tollefsen Rodegård representerte MCHP på Nobels Fredsprisforum i 2015.

– Oppmøtet under presentasjonen var over all forventning, sier Rodegård/Svendheim. Over 100 personer hadde valgt å gå til deres presentasjon, og flere måtte stille seg langs bakveggen for å få plass. Med skjelvende knær, men et sterkt engasjement, fortalte Svendheim og Rodegård hvordan de ønsker å gjøre veldedighetsarbeid på en ny og bedre måte gjennom kommunikasjon med dem de prøver å hjelpe, god kontakt med sponsorene og et sterkt fokus på langsiktig og bærekraftig arbeid.

Anita og Lene forteller om deres første møte med Zimbabwe.

– Presentasjonen gikk over all forventning og vi fikk stående applaus da vi var ferdig med å snakke! Den eneste som fikk stående applaus utenom oss denne helgen var Jimmy Carter, forteller Rodegård/Svendheim.

Publikum ble bedt om å lukke øynene og forestille seg et liv som gatebarn.

Tilbakemeldingene lot ikke vente på seg, og etter presentasjonen har organisasjonen fått meldinger og epost fra folk som sier de ble inspirert av engasjementet til Rodegård/Svendheim til å gjøre mer selv for å skape en bedre verden. Ei jente kunne fortelle at hun endelig hadde tatt beslutningen om å reise ut og oppleve verden, da hun etter å ha hørt presentasjonen deres følte at hun ikke lengre kunne være redd for det ukjente.

Seansen ble avsluttet med en påminnelse til salen om at ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt, uansett hvor stor eller liten man er.

– For to bygdejenter fra Norge er dette ganske uvirkelig, og veldig overveldende, men det satt en perfekt avslutning på en helt fantastisk helg, kunne Svendheim og Rodegård fortelle, som hadde den siste uken i Minneapolis fullbooket med møter med potensielle sponsorer og nye kontakter.