Vi har kjøpt tomt til samfunnssenteret!

Vi er så utrolig glade og stolte over å endelig kunne dele denne nyheten med dere! Vi har nemlig endelig kjøpt en ny tomt i townshipen, Mkoba!

Vi har ventet i 7 lange år på dette, og første gang vi søkte om tomt var da det første huset på barnehjemmet var ferdigstilt i 2015. Det har vært en enormt lang, krevende og vanskelig vei å komme hit, og vi er utrolig takknemlige for alle som tålmodig har ventet på oss i alle disse årene. Lederne våre i Zimbabwe, Question og Happiness, har vært på rådhuset nesten daglig i alle disse årene og banket på kontordører, og vi har hatt møter med både ordfører, rådmnn og andre - uten at det har ført noen som helst vei.

Nå er imidlertid endelig alt klart, og 12.133 kvadratmeter i hjertet av Mkoba er vårt. Til sammenligning er tomten til barnehjemmet på 5000 kvadratmeter. Den nye tomta ligger rett ved hovedveien fra byen Gweru, noe som gjør at man enkelt kan komme seg hit til fot uansett hvor i Mkoba man bor. Det er også et naturlig stoppested om man tar bussen fra byen, og vi blir med dette enda mer synlige for lokalsamfunnet, og kan nå ut til enda flere mennesker med prosjektene våre.

Akkurat nå jobber vi med Arkitekter Uten Grenser og Ingeniører Uten Grenser for å planlegge og tegne senteret. De vil hjelpe oss med å skape det mest miljøvennlige, kostnadseffektive og bærekraftige samfunnssenteret som overhodet mulig, og etter første presentasjon er vi så imponert over den jobben de har lagt ned.

Målet med samfunnssenteret er å bli en innovasjonshub hvor vi skal inspirere barn og voksne til å starte egne prosjekter og skape en inntekt for seg selv, ved å bygge videre på og dra nytte av egne evner og potensiale. I et land med 95% arbeidsledighet må man være sin egen lykkes smed, og entreprenørskap, kreativitet og muligheter står i fokus. Gjennom flere år har vi sett at det å investere i folks potensiale, og skape vekst på deres premisser skaper store ringvirkninger for hele lokalsamfunnet, og det gir en langsiktig og bærekraftig endring. Vi vil derfor bygge kontorer, klasserom, verksted, håndverksrom, co-working space, kafe, grønnsakshage, frøbank, resirkuleringsstasjon, helsestasjon og mye mer på det nye samfunnssenteret.

Vi er så spente på å vise dere planene, og gleder oss til å gjøre en enda større forskjell i lokalsamfunnet! Tusen takk for at dere har troen på oss! Les hele historien om tomtekjøpet i det ekstraordinære nyhetsbrevet vårt her.

Vi håper vi har alle våre fantastiske støttespillere og sponsorer med oss på laget når vi nå går i gang med arbeidet for å komme i mål med dette. Hvis du vet om noen som kunne tenke seg å hjelpe oss på veien til det nye samfunnssenteret, så send oss veldig gjerne en melding!

Tusen takk til alle som tror på oss!

Med vennlig hilsen
MCHP-teamet