BLI MED Å GJØR EN FORSKJELL!

Det er lett å gjøre en forskjell! Midlands Children Hope Project setter opp ulike prosjekter for å samle inn penger til de forskjellige prosjektene, og vi hjelper deg som ønsker å starte din egen innsamlingsaksjon! Ta en titt på kampanjene våre nedenfor eller kontakt oss på project@hopeproject.no om du ønsker å engasjere deg! 

Du kan også velge å gi en enkeltdonasjon til vår donasjonskonto: 1720.27.01418. Husk å merk innbetalingen med ditt navn og epost, så vi får sendt deg en takkemelding og oppdatering!

33602815_10160416310465164_2152060837597020160_n.jpg

BLI SPONSOR

Ønsker du å bidra med et månedlig beløp slik at vi kan hjelpe enda flere? 

Pant flasker

Har du lyst til å være med på tidenes letteste innsamlingsaksjon? Ta med deg venner, naboer, klassekamerater og pant flasker for gatebarna i Zimbabwe!

JuleGAVE MED MENING

Julen er tiden hvor vi bryr oss litt ekstra om de rundt oss. Det er også tiden for å tenke på de som ikke har det like godt som oss. Gi bort en julegave med mening til noen som har alt!

Bli en HÅP-aksjon skole

Vil skolen din gjøre noe ekstra for gatebarna i Zimbabwe? Vil dere sette opp deres eget prosjekt eller innsamlingsaksjon? Vi hjelper dere gjerne på vei!

Trening med mening

Kunne du tenke deg å engasjere ditt lokale treningssenter til å være med på en måned hvor treningen gir litt ekstra mening?

 

Nesbyen Gir Tilbake

Nesbyen Gir Tilbake er vårt største årlige arrangement. Bli med på andeløp og konsert på Nesbyen!

START DIN EGEN KAMPANJE

Har du lyst til å starte din egen kampanje? Kontakt oss på project@hopeproject.no og vi hjelper deg igang!

 

JULEGAVE MED MENING

Årets julegaver vil gå til å gi en stemme til menneskene vi hjelper!

Vi er så heldige at vår kjære venn Andreas har samlet sammen et fullt team av profesjonelle filmskapere for å lage en dokumentar om livet i Midlands. Med denne dokumentaren kommer også flere spennende mindre filmer om prosjekter og personer som vi har blitt så inderlig glade i. 

Intensjonen med videoene er å nå ut til flere med hva vi gjør, slik at vi kan bidra til å gi enda flere mennesker muligheten til å skape en bedre fremtid for seg selv! Vi ønsker å vise noen av de fantastiske menneskene vi er så heldige å jobbe med, og vi ønsker å gi dem en stemme ut mot resten av verden. Vi kan ikke gjøre jobben for dem, men vi kan gi dem utstyret de trenger for å prøve!

Vil du eller din bedrfit bidra til at vi kan realisere filmprosjektet, og på den måten nå ut til enda flere som kan være med å hjelpe? Sett over et valgfritt beløp på vår donasjonskonto 1720.27.01418, eller Vipps til 55715, og merk beløpet med "Filmprosjektet". Husk å legge ved epostadressen din slik at du får tilsendt et kort du kan gi til mottakeren.

Årets julekampanje vil brukes til nettopp dette - det å gi de menneskene vi hjelper en stemme ut mot verden. Fordi de fortjener det, og fordi det for oss er en selvfølge å kunne definere vår egen historie. Disse menneskene er derimot avhengig av noen som tror såpass mye på dem at de gir dem en sjanse!

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt!

Det er enkelt å gjøre en forskjell for andre! Send oss din kontaktinformasjon så hjelper vi deg i gang!

AKSJON HÅP

Vil du engasjere skolen, barnehagen eller kanskje arbeidsplassen din til å gjøre en forskjell for barn som ikke har det like godt som oss her i Norge? Gjennom Aksjon HÅP kan dere bidra!

Det harde gatelivet
Et liv på gaten i Zimbabwe ville tært på alle og enhver som hadde forsøkt det. Spesielt hardt er det for de mange barna som bor og vokser opp her. Guttene brukes ofte av et korrupt politi, mens jentene eies av ulovlige gruvemenn som misbruker dem seksuelt, fysisk og psykisk. Kriminelle gjenger passer på at jentene ikke stikker av, eller sladrer på dem. Dette gjør arbeidet med å få jentene tilbake på skolen og til samfunnet ekstra vanskelig.

Dagsenteret blir til stadighet oppringt av lokale klinikker som har fått et gatebarn på døren. I Zimbabwe, hvor det ikke finnes velferdsordninger som dekker fattige barns helseregninger, blir disse barna altfor ofte stående på bar bakke. Midlands Children Hope Center forsøker å støtte barna så godt de kan, men har dessverre ikke mulighet til å ta til seg flere gatebarn, da dagens kapasitet er sprengt.

Midlands Children Hope Project jobber derfor med å bygge et nytt barnehjem til dem. Les mer om HÅP-barnehjemmet vårt her. 

Gir HÅP til gatebarna!
I oktober 2014 bestemte Midlands Children Hope Project seg for å kjøpe en tomt i townshipen Mkoba. Her bygger vi det nye barnehjemmet slik vi, og barnehjemmet selv ønsker det. For å følge landets mange lover og forskrifter blir hvert av husene bygget som små familieenheter, med plass til 10 barn og en voksen i hvert hus. Det første huset sto klart i august 2015, og i oktober 2017 begynte vi arbeidet med hus nummer to. Barnehjemmet har også per i dag en lekeplass, en bålplass og en grønnsakshage. Grønnsakshagen er delt i to; en for barnehjemmets daglige bruk, og en for barna sin sparing. Alle barna har derfor sin egen lille grønnsakshage som de selv må ta vare på. Pengene de tjener settes inn på deres private konto - som de får tilgang til når de fyller 18 år, og skal flytte fra barnehjemmet. På denne måten får barna best mulige forutsetninger for en god rehabilitering tilbake i samfunnet. Vi støtter og gir muligheten til morgendagens helter!

I tillegg til vår egeneide tomt i Mkoba, så disponerer barnehjemmet en annen tomt, hvor de har sine inntektsgivende prosjekter. Frem til oktober 2014 har Midlands Children Hope Project spilt en sentral rolle i utviklingen av denne tomten. Alan, og Champions for Children har etter det overtatt ansvaret for disse prosjektene. Hans mål og visjon var å gi lønn til barnehjemmets ansatte, og hjelpe barnehjemmet med å bygge opp inntektsgivende prosjekter. Sommeren 2016 trakk Alan seg ut av prosjektet, og planen var at barnehjemmet da skal ha kommet så langt at de klarer å stå på egne bein. Dette målet ble imidlertid ikke nådd, og barnehjemmet har fortsatt behov for assistanse fra tid til annen. 

Bli HÅP-kjemper!
Gjennom å starte ditt eget prosjekt og innsamling kan du være med å kjempe for å gi disse fantastiske menneskene en bedre hverdag og fremtid. Som HÅP-kjemper vil dere bli en del av vårt HÅP-team. Vi kan utveksle erfaringer fra tidligere innsamlinger og prosjekter, og på denne måten dra nytte av hverandres kunnskap. Du vil se konkrete resultater fra din innsamling eller prosjekt, og vil også ha en unik mulighet til å selv besøke barnehjemmet.

…Hvorfor Midlands Children Hope Project?

 • Hver eneste krone som blir donert gjennom vår organisasjon går direkte til barna i Zimbabwe. Vi tar 0 % av donasjonen til å dekke administrative utgifter, da vi har egne sponsorer som tar seg av dette.
 • Du vil få en unik mulighet til å knytte tette bånd og relasjoner til barn fra en helt annen kultur, et annet land, og med en annen bakgrunn.
 • Barna ved Midlands Children Hope Centre får muligheten til å bygge opp vennskap med mennesker fra den vestlige verden. Dette er en effektiv måte å bryte fordommer på, som ofte forekommer i et korrupt land hvor de fleste autoriteter og nyhetsaviser gir inntrykk av at den vestlige verden er skyld i Zimbabwes tragiske situasjon.
 • Alle donsjoner over 50.000 NOK vil få sin egen logo malt på den nye bygningen!
 • Du har selv muligheten til å reise ned til Zimbabwe for å arbeide ved barnehjemmet, slik at du kan se med egne øyne hvordan din donasjon påvirker hverdagen til barna! Les om vårt internship program her. 

Vi ser frem til å høre deg!
Det er enkelt å melde seg som HÅP-kjemper, og bli en del av vårt HÅP-team. Alt du trenger å gjøre er å sende inn din kontaktinformasjon og ønsket prosjekt her. Har du flere spørsmål om Aksjon HÅP hører vi gjerne fra deg på project@hopeproject.no.

Ingen kan gjøre alt – men alle kan gjøre litt

TRENING MED MENING

Ingen kan gjøre alt – men alle kan gjøre litt
I et land helt uten støtteordninger og med en lokalbefolkning som ser på gatebarn som kriminelle, blir de som trenger omsorg som mest oversett. Spesielt hardt er dette livet for de sårbare gatebarna. I Zimbabwes tredje største by, Gweru, arbeider Midlands Children Hope Centre for å hjelpe disse barna som er glemt og oversett av resten av samfunnet. I et lite hvitt murhus med tre soverom og tilsammen 13 senger har det de siste 20 årene bodd rundt 30 gutter i alderen 5-17 år. Her har de ansatte forsøkt å gi den rehabiliteringen som barna så sårt trenger. Med et tak over hodet, og en seng de må dele med flere, har de om ikke annet i det minste tryggheten og vissheten om at noen faktisk bryr seg om dem. De har gått på skole og fått mat på bordet hver dag. Det å se hvor mye de har klart å få til ut fra så lite er helt utrolig!

Nå er Midlands Children Hope Project i gang med å bygge et nytt barnehjem til dem. Hus nummer to er snart ferdig! Her vil vi skape et hjem i trygge omgivelser, med fasiliteter vi nordmenn tar for gitt, men som for dem vil være rene luksussen. Les mer om byggingen av det nye barnehjemmet her.

Vi oppfordrer deg til å bli med på treningen som virkelig gir mening. Denne kampanjen har ikke bare som mål å samle inn midler til byggingen av det nye barnehjemmet. Vi ønsker også å spre budskapet om disse fantastiske barna, som smiler til tross for at de har så lite.

Hvilket treningssenter har de mest engasjerte medlemmene?
Vi håper at medlemmene til våre HÅP-treningssentere vil få den ekstra lille motivasjonen til å komme seg på trening når de vet at de i tillegg til å få sin daglige dose mosjon, også støtter et godt formål. Det er opp til treningssenteret selv å velge hvilken måned de ønsker at kampanjen skal foregå i, og på slutten av året vil vi kåre vinneren av «Årets Meningssenter». Vinneren blir det treningssenteret som har vist de mest engasjerte medlemmene. Premien er at de får logoen sin på veggen på det nye barnehjemmet. 

Påmeldte treningssentere for 2018

Kommer snart

Årets Meningssenter 2013: Vestfossen Treningssenter, Hokksund.

Ønsker du å engasjere ditt treningssenter til å bli med på en måned hvor treningen gir litt ekstra mening? Ta kontakt med oss på project@hopeproject.no for mer informasjon!

FLASKEPANTEN

Har du boden full av tomflasker du aldri får pantet? Samler det seg fort opp med flasker på arbeidsplassen? Visste du at disse flaskene faktisk kan gjøre en stor forskjell i noens liv? Bli med på tidenes letteste innsamlingsaksjon!

Studenter som bryr seg!
De siste årene har studentene ved ACN Peace Committee på American College of Norway i Moss samlet og pantet tomflasker til den store gullmedalje! Det er lett, det er gøy og ikke minst; det gir store resultater! 

Ønsker du å engasjere skolen, jobb eller andre til å bli med på årets letteste innsamlingsaksjon? Ta kontakt med oss på project@hopeproject.no for mer informasjon!

NESBYEN GIR TILBAKE 2019 (31. AUGUST)

Nok en gang inviterer vi til en dag med god stemning, mye moro og knallfine musikkopplevelser!

I tradisjonell tro starter dagen i Flomsikringsparken med den årlige andefesten! Her kjemper 1000 gule badeender om alle de fine premiene! Første and i mål vinner 10.000 kroner å handle lokalt for - NB! Vinneren av førstepremien må være tilstede for å bruke pengene, hvis ikke går de tilbake til prosjektet. Alle andre premier kan man vinne uansett! Hjemmelagde kaker, nytraktet kaffe og gode tilbud i teltet er bare noe av det som venter!

På kvelden inviterer vi til en fantastisk musikkopplevelse i Kulturhuset med utrolig flinke artister! 

Alle inntektene går uavkortet til Midlands Children Hope Project, og hva er vel bedre enn å hjelpe barn som ikke har det like godt som vi har det her i Norge, samtidig som vi har det gøy? 

41294786_2181723788713460_6926064059666137088_o.jpg

Program for dagen vil komme fortløpende, så følg med!

DETTE HAR VI OPPNÅDD SÅ LANGT: 

41238323_2181723542046818_9097852450852831232_o.jpg
 • Gått fra å støtte 15 barn på skolen, til å i dag støtte 83 barns utdanning, medisinske utgifter og andre nødvendige ting.

 • I 2014 kjøpte vi vår egen tomt i townshipen Mkoba.

 • På tomta har vi;

  • Bygd murgjerdet rundt hele tomta,

  • Koblet oss på det lokale vannverket (som er et krav fra myndighetene),

  • Ferdigstilt 2 hus med alt av inventar, møbler, solcelleanlegg og solfanger,

  • Lagd bålplass utenfor huset hvor alle kan samles til et hyggelig måltid eller en sosial kveld,

  • Lagd grønnsakshage til alle barna (pengene de tjener fra denne settes inn på deres egen sparekonto, som de får tilgang til når de blir 18 år og skal flytte hjemmefra),

  • Boret vår egen brønn og installert solcellepumpe (dessverre har denne brønnen tørket ut),

  • Lagd utendørs lekeplass til barna.

 • Vi har samarbeidet med Ingeniører Uten Grenser Norge om;

  • Planlegging, installering og oppfølging av solcellepanel og solfanger på begge husene;

   • Fire sett ingeniører har vært i Zimbabwe og hjulpet oss.

 • Vi har til sammen 12 pågående eller planlagte prosjekter i Zimbabwe;

  • HÅP-barnehjemmet; for å ivareta de mange foreldreløse gatebarna har vi bygd det nye barnehjemmet på en bærekraftig måte, slik at de skal kunne stå på egne ben.

  • HÅP-utdanning; vi mener utdanning er noe av det viktigste vi kan gjøre for å skape morgendagens helter! Antall barn vi betaler skolepenger for øker hvert eneste skoletrimester!

  • HÅP-klassen; her inviteres lokale fattige barn til viktige kurs og en næringsrik matbit. Per i dag har vi mellom 60-70 barn i hver klasse. Les mer her.

  • HÅP-jentene: Prosjektet som møter gatejentene og deres behov der de er. Per i dag har vi 15 jenter i dette prosjektet. Les mer her.

  • HÅP-familiene: Familier som lever i ekstrem fattigdom får et startlån for å starte sine egne prosjekter. Per i dag har vi 20 familier i dette prosjektet. Les mer her.

  • HÅP-intern: Har du lyst til å bruke ferien din på noe meningsfylt, og hjelpe noen som virkelig trenger det? Bli intern hos oss her!

  • HÅP-velferd; for å dekke de mest nødvendige helseutgiftene til barna støtter vi barnehjemmet med en månedlig fast sum. I tillegg har vi et krisefond tilgjengelig hvis noe uforutsett skulle oppstå.

  • HÅP-senteret; vi ønsker å bygge et samfunnssenter i hjertet av Mkoba hvor alle HÅP-prosjektene våre skal koordineres fra.

  • HÅP-forretning; familier med større forretningsplaner får hjelp fra vårt profesjonelle nettverk til å starte opp egne bedrifter. På denne måten kan vi skape lokale arbeidsplasser, økonomisk vekst og selvstendighet.

  • HÅP-gjestehus.

  • HÅP-mentor.

 • Vi har etablert Midlands Children Hope Trust (MCHT) som en zimbabwisk registrert stiftelse. Dette gjør at vi kan sende penger direkte fra vår norske organisasjonen Midlands Children Hope Project (MCHP), til vår zimbabwiske stiftelse MCHT.

Planen videre:

 • Ha større fokus på lokalbefolkningen gjennom de ulike HÅP-prosjektene.

 • Kjøpe en ny tomt hvor vi ønsker å bygge Håp-senteret med et hus bestående av blant annet helsestasjon, kontorer, klasserom og et bedriftssenter.

 • Sette i gang et søppelsorteringsprosjekt i samarbeid med Ingeniører Uten Grenser Norge.

AR-150919959_jpg_MaxW_982.jpg

Gjennom Nesbyen Gir Tilbake har vi siden 2013 samlet inn mer enn 800.000 kroner til prosjektet bare på Nesbyen! Mesteparten av pengeneherfra har blitt brukt til å ferdigstille det første huset på barnehjemmet, men noe gikk også til hus nummer to. Engasjementet og givergleden nesningene har vist - og fortsetter å vise, er helt utrolig. Vi er så takknemlige for all støtten, og i 2016 døpte vi det første huset på barnehjemmet for "Nesbyen", som en takk for all støtten den fine lille bygda har vist! 

Dersom DU har lyst til å bidra kan du kontakte Lene Tollefsen Rodegård på 414 21 054, eller project@hopeproject.no. Noe av det du kan bidra med er blant annet premier, baking, strikking, salg av andelodd, og hjelpe til med å "guide" endene nedover elva. Vi har til og med hatt jenter som har gått fra dør til dør og solgt ugress til inntekt for barna våre, så her er det virkelig bare fantasien som setter en stopper for hva man kan gjøre! Vi håper å høre fra deg!

Ingen kan gjøre alt – men alle kan gjøre litt, og sammen skaper vi en bedre verden – ett barn av gangen!

Lene Tollefsen Rodegård
Midlands Children Hope Project
www.hopeproject.no
lene@hopeproject.no
Tlf: 414 21 054
* * * * * * * * * * * * * * *

Historien bak:
Nesningen, Lene Tollefsen Rodegård, er initiativtakeren til Nesbyen Gir Tilbake, hvor inntektene uavkortet går til prosjektet hennes for gatebarn i Zimbabwes tredje største by, Gweru. I januar 2013 forlot hun en trygg og fast tilværelse som sykepleier på Elverhøy Helsetun på Nesbyen, til fordel for en uforutsigbar hverdag preget av løver og fattigdom. Åtte uker som frivillig i et av verdens fattigste land kjennes på kroppen, og hun så og opplevde mer enn hun noensinne hadde forestilt seg, både på godt og vondt. Selv om forventningene til fattigdom og elendighet i aller høyeste grad ble innfridd, var det ikke disse inntrykkene som brant seg fast på netthinnen. For til tross for at alle hun møtte kjempet en daglig kamp for å få endene til å møtes, ble hun møtt med en varme og gjestfrihet utover det vanlige, hvor hen hun gikk. Hun fikk se en livsglede og takknemlighet hun aldri før har sett, og plutselig var mennesker hun ikke tidligere hadde ofret en tanke, blitt en stor og viktig del av livet hennes. Hun fikk selv kjenne på hvor lite som skulle til for å gjøre en enorm forskjell i noen andres liv. 

Siden har Lene vært en del av Midlands Children Hope Project, som er en frivillighetsorganisasjon registrert i Brønnøysundregisteret. Organisasjonen har et styre på 3 personer, som alle arbeider på frivillig basis. Organisasjonen tar ingenting i administrative utgifter, da dette dekkes av de involverte selv, eller egne sponsorer. I mars 2015 var Midlands Children Hope Project invitert til Nobels Fredsprisforum i Minneapolis, USA, hvor Lene og Anita stod på scenen og fortalte om arbeidet sitt for gatebarn i Zimbabwe. Sammen med tidligere president av USA, Jimmy Carter, var de de eneste som fikk stående applaus gjennom hele helgen. 

Ønsker du å sette opp din egen kampanje? 

22338856_10155201549126871_7474491852295115059_o.jpg

Bare fantasien setter en stopper for hva man kan finne på! Vi har hatt skoler som har arrangert solidaritetsløp, klasser som har arrangert vaffelsalg og aksjonskvelder. Vi har til og med hatt jenter som har solgt blomster! Har du en god idé og ønsker å sette den til live? Ta kontakt på project@hopeproject.no og vi hjelper deg i gang!