Hope Stars på Norway Cup

Lørdag 29 juli - innsjekk, åpningsparade og intervju på Shona

Etter noen fantastiske dager i Hallingdal var lørdagen kommet, og dagen for å dra til Oslo og Norway Cup. Det var med blandede følelser at gjengen takket for seg på Gol idrettsarena. Vy Hallingdal og Birger Jorde stilte igjen med buss for Hope Stars og HFK slik at vi kom oss hele veien til Skullerud skole. Faktisk kjørte han oss også bort til Ekeberg skole så vi fikk registrert laget før åpningsparaden. Tusen takk for skyssen. Bussen var stappfull av alle donasjonene vi hadde fått på dagene i Hallingdal.

Vy Hallingdal sørget for at Hope Stars kom seg fra Hallingdal til Norway Cup.

En spent gjeng klare for Norway Cup.

Norway Cup sponset hele oppholdet vårt den uken turneringen varte. De innlosjerte oss på Skullerud skole, og utstyrte oss med madrasser og soveposer til alle de 21 reisende. Vi fikk også Norway Cup armbånd slik at vi fikk gratis mat og transport hele uken. I tillegg fikk vi billetter til tivoliet på Ekeberg så alle fikk prøve en karusell hver, og vi fikk vår egen guide, Lars Otto, som hjalp oss når det var noe. Tusen takk til Norway Cup for den fantastiske støtten - uten dere hadde vi ikke klart å realisere drømmen om å stille et lag på verdens største fotballturnering for barn og unge. Tusen takk også til Oslo Cricket klubb som jobbet frivillig på Skullerud skole hele uken. 

Hope Stars da de ankom Skullerud skole.

Det første vi måtte gjøre etter å ha sjekket inn på skolen var å komme oss til Ekeberg skole for å registrere laget i sekretæriatet. Birger Jorde og Vy Hallingdal kjørte oss opp slik at vi rakk det i god tid før åpningsparaden. Deretter gikk turen bort til Ekeberg Camping, hvor åpningsparaden skulle begynne fra.

En spent gjeng venter utenfor registreringen på Norway Cup.

Det var ingen av oss som visste hva vi kunne forvente på Norway Cup, og det var ikke lenger bare Hope Stars som var spente. Alle som fulgte dem var også veldig spent på hvordan denne uken kom til å bli, og på hvordan laget kom til å bli møtt. Fredag kveld ble daglig leder Lene ringt til av de som organiserte åpningsshowet på Norway Cup. De hadde fått med seg at Hope Stars var kommet helt fra Zimbabwe, og ønsket at Tinashe Williamson skulle intervjue dem på åpningsshowet. Det betydde at vi måtte prøve å komme så langt frem i paraden som mulig for å kunne komme helt bort til scenen. 

F.v styreleder Anita Svendheim, daglig leder Lene Tollefsen Rodegård og vår helt uunnværlige kollektivplanlegger Herman Sletner.

Det var en litt sjenert og usikker gjeng som først entret Ekebergsletta og så alle menneskene, men det tok ikke lang tid før det løsnet. Vi rakk ikke å gå mange meterne på Ekebergsletta før vi skjønte at Hope Stars var svært populære. Det kom folk bort og spurte med stjerner i øynene hvor de kom fra, og hvilket flagg de hadde med seg. Da de fortalte at de var fra Zimbabwe ble de enda mer nysgjerrige, og spurte hvor det var og hvordan det var der. Plutselig hadde Hope Stars hilst på flere lag, og fått sine aller første venner på Ekebergsletta. Det skulle vise seg å bli høyt lydnivå og stemningsfullt i paraden på vei til scenen og åpningsshowet. Hope Stars stjal uten tvil showet, og danset og sang av full hals hele veien fra campingen og bort til scenen. Etter hvert fikk de også med seg veldig mange andre lag på både sangen og dansen. 

Hope Stars var populære under paraden på Norway Cup.

Da vi ventet på at paraden skulle starte å gå satte Hope Stars på musikk og danset challenge dansen sin. Denne dansen ble etter hvert godt kjent på sletta, da de danset den før og etter hver eneste kamp. Allerede på åpningsseremonien så vi mange lag som kastet seg med og ble med på dansen. Og vipps så hadde Hope Stars glemt at de egentlig var litt nervøse. De lagde enormt liv og røre i åpningsparaden, noe som var god oppvarming før de skulle bli intervjuet foran tusenvis av tilskuere. 

Dansen til Hope Stars skulle etter hvert bli veldig populær.

Hope Stars skapte liv i paraden på Norway Cup, og overdøvde alle andre lag med dans og sang hele veien fra campingen til åpningsshowet.

Hope Stars fikk stå helt foran scenen under åpningsshowet på Norway Cup.

Vi fikk stå helt foran ved scenen under hele åpningsseremonien, og hadde virkelig panoramautsikt. Dette var gutta sin aller første konsertopplevelse, og det var gøy å se hvordan de sang med og danset til tross for at de ikke kunne sangene. Det var et magisk øyeblikk å se reaksjonen til gutta da Tinashe Williamson, som selv er fra Zimbabwe, spurte hvordan det gikk med laget på Shona. De sperret opp øynene da de skjønte at hun faktisk snakket Shona og ikke engelsk. Som takk for intervjuet fikk hun en Hope Stars t-skjorte av guttene.  Tusen takk for at de fikk denne opplevelsen. 

Hope Stars får hilse på Tinashe Williamson før hun skal intervjue dem på åpningsshowet til Norway Cup.

Etter en lang og hektisk dag avsluttet vi med en oppsummering av dagen på Skullerud skole. Alle var enige om at dagen hadde gått over all forventning, og det var en svært fornøyd og spent gjeng som la seg på kvelden, klare for å begi seg ut på dag nummer to på Norway Cup, og sin aller første fotballkamp, mot Drangedal. 

Gjennom hele oppholdet startet og avsluttet vi hver eneste dag med en briefing hvor vi snakket om hva som skulle skje på morgenen, og hva som hadde skjedd den dagen på kvelden.

Søndag 30 juli - første fotballkamp, TV-intervju og proffkamp

Så var søndagen kommet, og Hope Stars skulle ha sin aller første kamp på Norway Cup. Motstanderne var råsterke Drangedal, som hadde blitt kretsmester tidligere. Det var en veldig spent gjeng som stilte klare til kamp på sin andre organiserte kamp noensinne. Rett før kampstart åpnet himmelen seg og tidenes regnskur kom. Vannet sprutet i alle retninger, og banen ble klissbløt. For Hope Stars var dette deres andre opplevelse med gressbane, og deres første med våt gressbane noensinne. 

Det var et stort antall publikummere som kom for å heie frem gutta i deres aller første kamp på Norway Cup. Folk kjørte fra fjernt og nær, og det ble en magisk stemning på sidelinja. Supporter t-skjortene gikk unna som bare det, og vi ble kjent med mange nye personer som ville engasjere seg i prosjektet. Tusen takk til alle som kom, og til alle som fulgte kampen også fra Livestream på Facebook. 

Det var utrolig mange som hadde møtt opp til Hope Stars sin aller første kamp på Norway Cup. Folk kjørte i timesvis for å komme og heie dem frem. Tusen hjertelig takk til alle som kom, og til alle som kjøpte supporter t-skjorter.

Hope Stars hadde fint lagspill, men Drangedal ble for sterke i deres første kamp.

Selv om første kamp endte med tap, så var det en fantastisk opplevelse for gjengen fra Zimbabwe. De fikk også sitt første mål i turneringen etter at Mischeck scorte. Dessverre slapp vi inn flere mål, og kampen endte til slutt 5-1 til Drangedal. 

Hope Stars og Drangedal etter sin første match på Ekebergsletta og Norway Cup.

Jan-Eirik (Jansen) Thorberg, leder i Hallingdal Fotballklubb, var en god støttespiller for treneren og Hope Stars laget. Han hjalp oss på alle kampene han kunne.

Heiagjengen vår var helt fantastisk. Folk kom fra nært og fjernt for å heie frem guttene, og det var en fantastisk stemning på samtlige kamper. Tusen takk til hver og en som kom på kamp for å hjelpe til med å heie frem guttene!

I løpet av uka Hope Stars hadde vært i Norge hadde media fått øynene opp for det spennende laget fra Zimbabwe. Etter kampen ble Cleopas og målscorer Mischeck intervjuet av Norway Cup. Aftenposten fulgte også med oss gjennom hele uka på Ekebergsletta for å ta bilder til artikkelen i Aftenposten junior. 

Cleopas ble intervjuet av Norway Cup. Resultatet ble en kortfilm hvor de presenterer Hope Stars gjennom en Reels video på Instagram og Facebook.

Det var ikke bare i Norge supportene stilte opp for å heie frem laget på deres aller første kamp. I Zimbabwe hadde de samlet familie, venner, klassekamerater og andre på skolen for å streame kampen fra Midlands Children Hope Project sin Facebook side. Det var stormende jubel da første målet kom, og meldingene tikket inn fra stolte sambygdinger etter kampen. Alle var skjønt enige om at guttene hadde gjort en fantastisk innsats i første kamp, til tross for tap. 

Etter kampen gikk turen videre til proff kamp på Lillestrøm stadion. Nesning og Lillestrømspiller Espen Bjørnsen Garnås hadde nemlig sammen med klubben og supporterbutikken ordnet billetter, drakter og skjerf til hele gjengen for å heie frem Lillestrøm. Det var en spent gjeng som skulle oppleve sin første profesjonelle kamp noensinne. På vei til kampen fikk Hope Stars gutta prøve å kjøre tog for aller første gang.

Hope Stars på sin aller første togtur.

Lene, Anita og Herman sammen med Hope Stars på Lillestrøm kamp.

Det ble en varm opplevelse å sitte på tribunen da sola bestemte seg for å virkelig komme frem for fullt under kampen. Kampen endte til slutt med at Lillestrøm vant 3-1, noe som selvfølgelig gjorde at stemningen på tribunen var ekstra god. Da kampen var ferdig kom flere av spillerne ut for å hilse på Hope Stars, noe som var stor stas for gjengen fra Zimbabwe. Det å få snakke med profesjonelle fotballspillere gjorde at gutta våre lyste opp med stjerner i øynene. Espen Bjørnsen Garnås ga bort spilletrøyen sin og signerte den. 

Espen Bjørnsen Garnås kjøpte supporter t-skjorte av Hope Stars.

Hope Stars fikk møte flere av spillerne etter kampen.

På vei tilbake til toget møtte vi også dommerne fra kampen, og fikk derfor et bilde med de.

Da vi kom så sent tilbake at vi ikke rakk middagen i Ekeberghallen ble det spleiselag av Herman, Eirik, Anita og Lene slik at alle fikk noe å spise før de skulle legge seg.

Mandag 31 juli - uavgjort, TV, snø og heiagjeng

Så var det mandag og ny uke. Det hele startet med fotballkamp mot Eid IL på Valle Hovin. Det var en veldig spent gjeng som spilte sin aller første kamp på kunstgress. NRK Buskerud og Aftenposten junior var begge på plass for å dokumentere det hele, og det ble en veldig jevn kamp med mange sjanser for Hope Stars. Kampen endte likevel uavgjort med 0-0, og med det tok vi vårt aller første poeng i turneringen. 

Hope Stars og Eid. Kampen endte med 0-0, og med det tok Hope Stars sitt første poeng i turneringen.

Tatenda N ble intervjuet av NRK.

Nigel ble intervjuet av Aftenposten junior.

Etter en spennende kamp mot Eid dro vi tilbake på Ekebergsletta. Der fant vi akebakken til Snø, noe som selvfølgelig var veldig spennende for gjengen vår. De har aldri verken sett eller tatt på snø før, og de var først veldig skeptiske, og stod og diskuterte utenfor bakken i lange tider om de skulle prøve eller ikke. Etter litt overtalelse satte de imidlertid utfor bakken, og etter det var det nesten umulig å få dem ut igjen. De skled ned og løp rett opp igjen for å gjøre det igjen. Smilene gikk trill rundt i ansiktene deres, og den gleden de viste av å få oppleve dette var helt fantastisk. Til og med alle rundt ble stående og smile fra øre til øre av å se Hope Stars ake og stå på ski nedover den lille akebakken. 

De ansatte fra Snø syns det var så gøy å se gjengen som aldri hadde prøvd dette før, at de delte ut capser til hele laget. Tusen takk for at dere ga Hope Stars denne opplevelsen.

Hope Stars har aldri sett snø før, så da vi fant en akebakke midt på Ekebergsletta måtte vi jo prøve den ut.

Hope Stars syns det var utrolig gøy med snø, aking og ski.

Etter å ha utforsket aktivitetene som fantes på Ekebergsletta gikk vi for å heie på vennskapsklubbene våre HFK og Sauda, som begge spilte kamper denne dagen. Det var vel få andre som hadde en bedre heiagjeng, og stemningen på sidelinja var veldig god. 

Det er lite som slår den heiagjengen her. Onsdagen heiet vi på både HFK og Sauda.

Tirsdag 1 august - 2 kamper, tivoli og Hope Stars sin første seier 

Den første kampen på tirsdag var vennskapskampen. Her var spillere fra norske lag plukket ut til å spille på det norske laget, mens spillere fra internasjonale lag var plukket ut til å spille på det internasjonale laget. Fra Hope Stars var det Ronald som var plukket ut til å være keeper for det internasjonale laget. Han var veldig spent, men heiv seg sporty med på treningsrunden til det nye laget. Dessverre ble det en litt for tøff kamp for Ronald, hvor han slapp inn tre mål, og kampen endte til slutt 3-0 til det norske laget. Denne dagen fulgte NRK Snapchat oss, og de intervjuet selvfølgelig Ronald både før og etter kampen. 

Ronald blir intervjuet av NRK til en Snapchat video.

Det var en spent keeper som var klar for vennekamp.

Etter vennskapskampen tok vi med oss Hope Stars på tivoliet på Ekebergsletta. Norway Cup hadde sponset oss med billetter slik at alle kunne kjøre en karusell hver. Det var en mildt sagt spent gjeng som entret tivoli for første gang. Vi gikk først en runde gjennom hele tivoliet for å se hvilke karuseller som fantes. Etter hvert ble det en god gjeng som prøvde seg på radiostyrte biler, men noen dristet seg opp i Pariserhjulet og kun tre stykker turte å prøve en av de store karusellene. 

Hope Stars klare for parishjulet.

Mischeck, trener Takudzwa og Ronald var de eneste som turte å ta denne karusellen.

På kvelden var det tid for kamp igjen, denne gangen med Askim som motstander. Før kampen kom trenerne og sa de hadde samlet sammen masse donasjoner til laget, og plutselig hadde vi masse ekstra poser med utstyr. Tusen takk for alle de fine tingene vi fikk.

Kampen ble i overkant tøff fra begge lag, og Hope Stars kjempet hardt. Keeperen vår reddet først dobbelstraffe fra Askim, før han scoret begge målene på straffe for Hope Stars. Kampen endte derfor 2-1 til Hope Stars, og med det var vi videre til A-sluttspillet mot Molde. Det var en overlykkelig gjeng som virkelig viste idrettsglede på et nytt nivå da de vant. Det var ikke et tørt øye blant supporterne som hadde møtt opp for å heie dem frem, da vi skjønte at de faktisk gikk videre. 

Denne dagen holdt Norway Cup kantina åpen for oss etter kampen, slik at gutta fikk middag etter kampen. Tusen takk for at dere har stilt opp for gjengen hele uka.

Det ble en dramatisk kamp mot Askim. Foto: Andreas Nordberg.

Dagens helt; keeperen Cleopas som reddet to straffer fra Askim, og scoret på to straffer for Hope Stars. Foto: Andreas Nordberg.

Det ble god stemning da Cleopas scoret. Foto: Herman Sletner.

For en seier å vinne sin første kamp. Foto: Herman Sletner.

Guttene har vel aldri hatt en så energisk dans som seiersdansen over Askim. Foto: Herman Sletner.

Hope Stars vant 2-1 over Askim og er videre til A-sluttspillet.

Det er viktig å tøye ut etter kamp. Foto: Andreas Nordberg.

Challenge dansen ble for første gang en virkelig seiersdans. Flere av Askim spillerne ble med på dansen på runde to.

Onsdag 2 august - fritid på sletta, seier i A-sluttspillet og pizza

Etter en råsterk seier mot Askim dagen før, startet onsdagen med at gjengen fikk fritid på sletta før vi spiste lunsj og dro til kampen mot Molde.

Klokka 15:30 var det duket for den første kampen i A-sluttspillet, med Molde som motstander. Nå hadde gutta våre virkelig fått dreisen på ballen, og spilte en fantastisk bra kamp. Gleden var stor da det første målet kom fra Hope Stars, faktisk så stor at en av innbytterne fikk gult kort for å storme banen i ren glede. Det stod 1-1 etter to spilte omganger, og det hele ble derfor avgjort med Golden Goal. Kort tid etter at Golden Goal var i gang fikk Hope Stars sin scoring, og endte opp med å vinne kampen 2-1. Det rett og slett eksploderte av glede og følelser på banen da målet kom, og gjengen vant kampen. Plutselig var laget vårt fra Zimbabwe, som aldri hadde spilt på gress da de kom, og som ikke hadde fotballsko før de kom til Norge, videre til 16 delsfinalen i A sluttspillet. 

Hope Stars spilte en fantastisk bra kamp. Foto: Robert Veiset.

Keeperen vår sørget for flere gode redninger. Foto: Robert Veiset.

Det ble stor jubel på sidelinja da Hope Stars scoret sitt første mål i kampen. Foto: Robert Veiset.

Det ble en spennende kamp med mange sjanser til begge lag. Foto: Robert Veiset.

Det var en glad gjeng som gikk videre i A sluttspillet.

Takk for kampen Molde! Foto: Robert Veiset.

Kampen ble avsluttet med seiersdansen, som Molde sporty hivde seg med på. Flere av tilskuerne ble også med! Foto: Robert Veiset.

Og med det var laget fra Zimbabwe videre til 16 delsfinalen i A sluttspillet. Foto: Robert Veiset.

Etter å ha vunnet den første kampen i A sluttspillet var stemningen høy blant gutta. De hadde virkelig fått selvtillitten tilbake, og var nå klare for å kjempe videre i Norway Cup. Planen deres fra de kom var jo tross alt at de skulle vinne. Nå begynte også vi å ane en sjanse om at det faktisk kunne være mulig. Jansen og Eirik spanderte pizza på hele gjengen da de vant, og alle var like overveldet og glade over at de nå var videre i A sluttspillet. 

Jansen og Eirik spanderte vinnerpizza på hele gjengen.

Tusen takk til Jansen og Eirik for pizza, og for at dere har vært så gode støttespillere for både treneren og for hele laget.

Gjennom hele oppholdet kom det stadig vekk flere donasjoner. Skue Sparebank sponset med fantastiske 10.000 kroner til prosjektet, mens Sport Outlet Flå og Hallingkonsult kom med 50 par nye fotballsko, regn- og allværsjakker. Det var liten tvil om at det ble godt mottatt av gjengen. 

Tusen takk til Sport Outlet Flå og Hallingkonsult som kom med hele 50 par splitter nye fotballsko, og masse regn- og allværsjakker.

Cleopas ser bildet av laget i Aftenposten. Det kom en sak om Hope Stars i Aftenposten junior.

Torsdag 3 august - Ullevål stadion og 16 delsfinale i A sluttspillet

Torsdagen startet med en omvisning på Ullevål stadion, etter at Bo Folke Gustavson hadde ordnet at vi fikk komme på besøk. Her fikk vi møte generalsekretæren i Norges Fotballforbund, Karl-Petter Løken, og flere av de ansatte. Under omvisningen fikk vi også selskap av tidligere proffspiller, John Carew. Han ble med oss rundt og fortalte om sine opplevelser, og vi fikk til og med tatt et lagbilde med han ute på Ullevål stadion. Vi fikk også med oss en sekk full av nye fotballer til gutta, samt masse treningsdrakter og annet. Tusen takk for at vi fikk komme på besøk, og for alle de fine donasjonene. 

Tidligere proffspiller, Jon Carew, kom også å møtte oss og ble med rundt på omvisningen.

Gøy med gruppebilde sammen med Jon Carew på Ullevål stadion.

Vi fikk også være med inn og se på garderobene på Ullevål stadion. Ekstra stas var det da Bo Folke Gustavson sa at noen av gutta satt på plassene til selveste Haaland og Ødegard. Haaland er virkelig den store stjerna i Zimbabwe, og det er til stadighet store postere av han som pryder gatene. 

Vi fikk også være med inn på treningssenteret, dusjene, isbadet og alt det andre som fantes i garderoben på Ullevål stadion. Det var stor stas, og nokså overveldende for gjengen. Tusen takk for at vi fikk denne opplevelsen.

Det var stas å sitte på plassen til Ødegard og Haaland.

Det var stas å få se hvor de store idolene trener og lader opp til kamp.

Tusen takk til Bo Folke Gustavson som fikset dette for oss. Og tusen takk til Ullevål Stadion for at vi fikk komme, og ikke minst for alle donasjonene.

Etter en spennende dag på Ullevål stadion var det klart for 16 delsfinalen i A sluttspillet mot Store Bergan. Siden dette var det siste hallinghåpet som var igjen på Norway Cup var det mange hallinger som hadde tatt turen for å heie frem gjengen fra Zimbabwe. 

Kampen var svært jevn, og Hope Stars hadde mange sjansen, men klarte dessverre ikke å sette ballen helt i mål. Det endte derfor med seier til Store Bergan, og 1-0 rett før slutt. Og med det var Norway Cup eventyret over for Hope Stars. Det var en veldig skuffet gjeng som innså at de nå ikke skulle spille flere kamper i turneringen. 

Men, selv om vi kanskje ikke vant Norway Cup denne gangen, vant vi uten tvil publikum. Laget fikk stående applaus for den fantastiske innsatsen sin gjennom turneringen, og det var ingen tvil om at laget som aldri før hadde spilt verken på gressbane, kunstgress, eller med fotballsko før de kom til Norge rørte hjertene til tilskuerne. Etter kampen ble alle med på challenge dansen, og selv om det var en skuffet gjeng som røyk ut, ble de etter hvert veldig stolte da de skjønte at de var kommet på 17 plass av 155 lag i sin klasse.

For et fantastisk publikum vi hadde på hver eneste kamp. Tusen takk til alle dere som kom og heiet!

Takk til Store Bergan for kampen.

Hope Stars vant kanskje ikke Norway Cup denne gangen, men de vant definitivt publikum. Tusen takk til alle som har kommet og heiet oss frem!

Helene Hole hadde i anledning kampen bakt kake, og det ble en fantastisk avslutning på et veldig spennende eventyr.

Fredag 4 august - teknisk museum, slottet og vennekamp 

Med ingen flere kamper å tenke på ble fredagen brukt til å oppleve litt av Oslo. Vi startet dagen med å dra på teknisk museum, som ligger på Kjelsås, hvor styremedlem Thomas Nordberg er fra. Det var gøy for laget å se hvor han har vokst opp og gått på skole. 

Det var mye spennende å se på teknisk museum, og gjengen løp rundt fra sted til sted for å se mest mulig, og ble ekstra fascinert over alle aktivitetene de kunne prøve. 

Det var spennende på teknisk museum.

Det var stas å prøve å sitte i en togvogn.

Det var gøy at den gamle telefonkiosken fungerte. Det ble mange telefoner frem og tilbake.

Herman og Shawn tester balanseevnen etter å ha rotert mange ganger.

Det var gøy å se hvordan lydbølgene fungerer.

Etter teknisk museum tok vi turen ned på Karl Johan for å se slottet. Her danset Hope Stars challenge dansen sin, og ble veldig forundret da vi etterpå gikk opp til slottet og så at døra fra slottsbalkongen stod åpen. Kanskje hadde noen sett dem danse? Kongen var jo tross alt hjemme siden flagget var heiset. 

Det å kunne gå helt opp til slottet, og faktisk ta bilde sammen med vakta utenfor er noe som ikke er vanlig i Zimbabwe. De var alle derfor veldig avventende da vi sa de kunne gå bort og ta bilde. Det å se at et samfunn kan være så åpent som det vi har i Norge, basert på tillitt og gjensidig respekt, er så viktig lærdom å ta med seg tilbake til sitt eget lokalsamfunn hjemme i Zimbabwe. Det er tross alt disse ungdommene som er morgendagens ledere.

Hope Stars foran slottet. De danset også challenge dansen sin foran slottet.

Det var stas å få ta bilde med vakta utenfor slottet.

Det var stor stas å gå rundt i Oslo sine gater.

Etter en fin dag i Oslo gikk turen tilbake på Ekebergsletta for å spille kamp mot et av Grei sine fotballag. Siden det var litt aldersforskjell på gjengen blandet vi spillerne så det var noen spillere fra Grei og noen fra Hope Stars på begge lag. Dette var også en ny, men veldig spennende ting for laget vårt fra Zimbabwe. 

Tusen takk til fotballgutta på Grei.

Etter lunsj gikk turen opp til Grei fotballklubb sitt idrettsanlegg. Der ble laget møtt av ledelsen, og fikk en omvisning på område med en tur innom innenførs kunstgressbanen hvor de også fikk se A-laget trene. Deretter var det tid for vennskapskampen utendørs, hvor regnværet heldigvis lot vente på seg. Det ble en god kamp, men Hope Stars måtte til slutt innse at de hadde møtt for sterk motstand. Etter kampen fikk de møte en tidligere proffspiller fra Senegal, Madiou Konate fra NISO. Han delte ut bager og drikkeflasker med teksten “nei til rasisme”. Tusen takk til Grei og NISO for en flott opplevelse.

Grei kom med bager og flasker til guttene etter kampen.

Etter besøket hos Grei gikk turen tilbake til Skullerud skole hvor styreleder Anita sponset pizza før laget måtte pakke og gjøre seg klare for tur tidlig neste morgen. Applausen som kom da de fikk høre at det var en 7 timers busstur som ventet dem neste dag beviste at det hadde vært hektiske dager for guttene.  

Med turen til Ryfylket rett rundt hjørnet startet pakkingen. Alle kunne ha med seg kun en kolli hver, noe som gjorde at vi hadde enormt mye å oppbevare. Vi fikk lov til å oppbevare alt på Skullerud skole frem til vi var tilbake fra Ryfylket.

Tusen takk for oss Norway Cup

Vi er utrolig takknemlige og ydmyke over måten vi har blitt møtt og tatt imot på, og for alle opplevelsene vi har hatt denne uka. Tusen takk til Norway Cup som har sponset overnatting, mat, transport og opplevelser for oss gjennom hele uka. Tusen takk til alle som har kommet og heiet på kampene våre. Tusen takk til alle som har møtt oss i kamper og danset med oss i challenge dansen. Tusen takk til alle som har kommet med donasjoner, sponset med ekstra middager, snacks, drikke og andre ting til laget. Tusen takk til alle som har kjøpt t-skjorter for å støtte laget. Tusen takk også til media som har vist interesse, og hjulpet oss med å sette Zimbabwe på kartet. Norway Cup har virkelig vært et eventyr, og vi er utrolig takknemlige for å få denne muligheten, og for å kunne gi 21 zimbabwere en opplevelse for livet. Tusen takk.

For å følge reisen til Hope Stars videre til Ryfylket klikker du her. Vil du lese om turen deres til Hallingdal før Norway Cup klikker du her.

Vil du, bedriften din eller noen du kjenner bidra økonomisk til turen? Gi et valgfritt beløp til donasjonskontoen vår 1720.27.01418 eller vipps til 55715 (Midlands Children Hope Project) - merk beløpet med “Norway Cup”. Du kan også kjøpe en supporter t-skjorte tegnet av laget selv. T-skjorten koster kr 300,- men du kan selvfølgelig betale mer om ønskelig.