Hjelp oss å komme til Norway Cup 2023

De siste årene har vi hatt en ambisjon om å kunne stille med et lag på Norway Cup med barna vi jobber med. I februar 2023 fikk vi søknaden til Norway Cup innvilget, og vi jobber nå med å sikre finansieringen for å kunne realisere drømmen om å komme til Norge for å spille fotball med lag fra hele verden.

Støtt turen til Norway Cup ved å vippse til 55715 (Midlands Children Hope Project) eller overføre et valgfritt beløp til vår donasjonskonto 1720.27.01418 - merk beløpet Norway Cup. 

Om organisasjonen

Siden 2012 har Midlands Children Hope Project jobbet med sårbare familier og barn i Midlands-regionen i Zimbabwe. Vi har en rekke ulike prosjekter som bidrar til nødhjelp, kunnskapsutveksling og entreprenørskap i lokalsamfunnene vi jobber. Vi mener at hvert barn og hver familie er unikt, og har sin egen situasjon og forutsetninger. Det er disse vi tar utgangspunkt i når vi motiverer dem til å bruke egne interesser og evner for å skape en bedre hverdag for seg selv og de rundt seg på kort- og lang sikt. 

MCHP betaler i dag skolegangen til mer enn 150 barn gjennom et utdanningsfond. Vi tilbyr også studielån for videregående og høyere utdanning. Vi drifter et dagsenter for gatebarn i byen Gweru, og et barnehjem for tidligere gatebarn i townshipen Mkoba. Vi har faste "ungt entreprenørskap" prosjekter hvor barn og ungdom kan lære å utvikle sin egen arbeidsplass i et land hvor man gjerne ikke får jobb etter endt utdanning. Vi har også egne entreprenørskap- og mikrofinansieringsprogrammer for familier slik at de kan skape en stabil inntektskilde for seg selv. Gjennom et samarbeid med Ingeniører Uten Grenser og Arkitekter Uten Grenser utvikler vi nå et sirkulært og bærekraftig samfunnssenter hvor alle prosjektene skal driftes fra. Her kommer vi blant annet til å ha kontorer, klasserom, helsestasjon, co-working space, ulike workshops, grønnsakshage, resirkuleringsanlegg, vannoppsamling og lekeplasser. Alt tar sikte på at senteret skal kunne bygge seg opp til å stå på egne bein, og ikke være avhengig av donasjoner utenfra på lang sikt. Les mer om arbeidet til Midlands Children Hope Project på www.hopeproject.no

Om laget

Fotballen organiseres gjerne løst gjennom vennekamper og uformelle lag i lokalsamfunnet. Gjennom MCHPs arbeid for å komme til Norway Cup har man lagt opp til uformelle kamper i lokalsamfunnet, og hatt faste fotballtreninger med barna i prosjektet. Da muligheten for å still et lag på Norway Cup kom, etablerte vi laget "Hope Stars Football Club". Dette består av 20 barn både fra barnehjemmet og fra de andre prosjektene våre. Alle er barn som sjelden eller aldri er utenfor sitt eget lokalsamfunn. Laget består av fire trenere, hvorav to skal være med til Norway Cup. Den ene er tidligere gatebarn og beboer på barnehjemmet, mens den andre er en av de lokalt ansatte som har vært med organisasjonen i mange år. Laget følges tett opp av MCHP i Norge, og vår lokale samarbeidspartner i Zimbabwe: Midlands Children Hope Trust (MCHT). 

Budsjett og finansiering

Norway Cup finansierer alle utgifter knyttet til registrering, overnatting, mat og transport uken turneringen finner sted. Andre utgifter må vi selv finansiere gjennom private sponsorer. Den største utgiftsposten vi har er derfor å sikre pass, visum, vaksinasjon og flybilletter for alle som skal delta. Totalt trenger organisasjonen 280.000 kroner i støtte for å kunne realisere turen til Norway cup. Ambiasjonen er at det fordeles mellom støtte fra innsamlingsaksjoner, donasjoner fra bedrifter og privatpersoner fra andre partnere i MCHPs nettverk. 

Gutta trenger også fotballsko, leggbeskyttere, klær, mat, transport og andre ting. Eller kanskje har du lyst til å ha en av de på besøk noen dager når de kommer til Norge? Send oss en melding om du ønsker å hjelpe!