Fra 13 til 72 barn på skolen på seks år

Dette er et av de første bildene vi postet etter å ha registrert organisasjonen vår for seks år siden. Disse gutta fullførte før jul grunnskolen, og er på vei inn i de voksnes rekker. Vi kunne ikke vært mer stolte over dem! I tillegg er vi utrolig stolte over å fortelle dere at neste skoletrimester vil vi betale skolegangen til hele 72 barn! For første gang er antallet barn i lokalsamfunnet større enn antall barn på barnehjemmet. I dag har vi 30 barn tilhørende barnehjemmet, 32 barn i HÅP-familier rundt i Gweru, og 10 nye barn fra en av de fattigste townshipene utenfor hovedstaden, Harare. For seks år siden betalte vi for 13 barn på skolebenken. Tusen takk til alle som gjør dette mulig ved å donere et valgfritt beløp til oss hver måned! Ved å bli sponsor bidrar du blant annet til at vi kan hjelpe enda flere barn og familier rundt hele Zimbabwe! Kontakt oss på sponsor@hopeproject.no for mer informasjon!

Julebrevet 2017

Les hele julebrevet vårt her.

 Brian starter på farmasøytstudiene på universitetet i Zambia i januar.

Brian starter på farmasøytstudiene på universitetet i Zambia i januar.

Jeg kom til barnehjemmet for over to år siden. Drømmen min har alltid vært å bli farmasøyt. Jeg vokste opp på landsbygda, og måtte dra til byen for å ta fag som biologi og kjemi. Her endte jeg opp med å bo på gaten, helt til jeg en dag fikk komme på HÅP-barnehjemmet. Da jeg kom hit fikk jeg mat på bordet hver dag, omsorg og oppfølging av de ansatte. Jeg fikk gjøre meg ferdig med grunnskolen og fikk veldig gode resultater da jeg hadde friheten til å kun fokusere på fagene mine. Da jeg var ferdig kunne jeg starte å søke på universiteter. Nå har jeg fått et stipendiat som gjør at jeg bare trenger å betale halvparten av skolepengene på universitetet jeg har kommet inn på i Zambia.
— Brian, tidligere en del av vår HÅP-utdanning og har de siste årene bodd på HÅP-barnehjemmet.

Nok en gang står vi i veiskillet av året som gikk, og det nye som kommer. Det er alltid stas å skrive julebrevet, for det gir oss virkelig en boost når vi ser tilbake på alt vi har oppnådd i året som gikk! For oss som er midt oppi det hver eneste dag kan det ofte føles som om ting står stille, men jammen har vi ikke fått gjort mye siden sist! Dette året har vi sendt ned mer enn 700.000 kroner til Zimbabwe, og du verden så mye vi har fått til for de pengene! Den største gleden var da vi 1. oktober endelig kunne starte byggingen av hus nummer to på barnehjemmet! 

De fleste som har lest eller sett nyheter har nok fått med seg at Zimbabwe har vært mye i rampelyset den siste tiden etter at tidligere president Robert Gabriel Mugabe ble avsatt av sine egne. Internasjonale medier kalte det et militærkupp, men i realiteten var det et internt oppgjør i Zanu-PF, og det var folkefest i gatene. Militæret ble hyllet som helter av lokalbefolkningen etter å ha avsatt den høyst fryktede presidenten etter 37 år ved makten. #ThisFlag kampanjen som ble startet i fjor har vært en sentral brikke i å samle befolkningen på tvers av hudfarger, stammetilhørighet, religion og politiske standpunkt. Det har vært en bevegelse for og av folket, for å vise at nok er nok og at de ønsker en forandring. Og da forandringen kom i form av det såkalte militærkuppet, ble de fleste overrasket. Samtidig ble de overveldet over at det endelig skjedde. Da Zimbabwerne fikk samlet seg igjen stilte de mannsterke utenfor "State House" for å vise at de ønsket at Mugabe gikk. Over 2 millioner mennesker var samlet, og ikke en eneste voldsepisode skjedde. Folk sang, lo og klemte hverandre på tvers av hudfarger, stammetilhørighet, religion og politiske standpunkt. De ble rett og slett rørt av hele hendelsen, og hele verden ble rørt med dem. For første gang hadde man sett et afrikansk regjeringsskifte som gikk fredelig for seg. Ved inngangen til det nye året er det mer positivisme og optimisme i landet enn på lenge. Folk er klare for å gi den nye presidenten en sjanse, men ikke til å glemme alt det vonde han tidligere har vært en del av. Bare ved å vise en endring til det bedre vil den nye presidenten få støtte i folket sitt. Og vi håper virkelig denne endringen kommer nå! Vi håper dette er begynnelsen på gjenreisingen av et av de vakreste landene vi kjenner, og at de herlige menneskene som bor her endelig kan få leve et trygt og godt liv. Ved inngangen til det nye året har veiene i Mkoba begynt å bli reparert, og vi håper denne nye trenden fortsetter!

Vi i organisasjonen er mer klare enn noen gang til å ta fatt på det nye året, med så mange spennende ting å fortelle dere! Rett etter at landet hadde fått sin første nye president på 37 år, dro Anita og Lene til Zimbabwe. Det ble en spennende og innholdsrik tur. Vi fikk fulgt opp alle de pågående prosjektene våre, samt tatt en evaluering på hva som fungerer, og hva som kan bli enda bedre. I året som kommer ønsker vi å bygge videre på det vi ser fungerer, og vi ønsker å hjelpe enda flere! Ved utgangen av 2017 har vi 55 barn på skolebenken, vi har 10 HÅP-familier, 2 HÅP-jenter, og en HÅP-klasse med 59 barn. Vi er utrolig stolte over alt vi har fått til det siste året, og så utrolig takknemlige for alle som har bidratt til at vi har kunnet gjøre så mye bra for så mange fantastiske mennesker!

I 2018 ønsker vi å døpe om barnehjemmet til vårt HÅP-barnehjem. Innunder dette kommer vårt HÅP-medisinske fond, som sikrer at barnehjemmets månedlige medisinske utgifter er dekket. Vi ønsker også å videreutvikle HÅP-grønnsakshagen, og vil derfor forsøke å dele den i to. Her vil den ene delen fungerer som sparebøsse for barna, mens den andre delen fungerer som daglig mat for barna. Vi ønsker å jobbe for å gjøre barnehjemmet enda mer selvdrevent - spesielt så de kan bli helt selvforsynte med mat. Vi har forsøkt å se på muligheten til å starte et dyreprosjekt, men det viser seg å være vanskelig å få til i Mkoba, på grunn av diverse lover og regler i landet. Vi ønsker derfor å jobbe videre med dette i året som kommer, og finne en løsning på det. 

Frem til nå har fokuset vårt vært å ta best mulig vare på gatebarna som har hatt et vanskelig liv før de kom til barnehjemmet. Vi ser at barnehjemmet vårt nå fungerer veldig bra, og barna våre har virkelig fått et nytt og bedre liv takket være all støtten fra våre fantastiske sponsorer! Sikkerhetsnettet til gutta våre er det derfor ingenting å klage på - har du først havnet på gata og kommet til barnehjemmet, så har du trukket gull-loddet! Vi ser at tiden er inne for å begynne å tenke mer forebyggende- hvordan kan vi unngå at barna havner på gata i utgangspunktet? Hva kan vi gjøre for at antall gatebarn skal gå ned? Vi trenger ikke gå lenger enn utenfor veggene på barnehjemmet før realiteten møter oss midt i ansiktet. 72% av befolkningen i Zimbabwe lever i ekstrem fattigdom, og klarer ikke få endene til å møtes. På bakgrunn av dette startet vi prøveprosjektet HÅP-familier i mars i år. Lite visste vi da om at dette skulle vise seg å bli en fantastisk suksess! 

I 2018 ønsker vi også å bygge et eget HÅP-senter i Mkoba. Tanken er at alle prosjektene våre etter hvert skal styres herfra. Vi vil derfor se på mulighetene for å kjøpe enda en tomt - denne gangen mer sentralt i Mkoba, slik at det er lett å komme seg hit fra alle steder. Prosjektene våre vil i større grad ta sikte på å bidra til lokalbefolkningen. Per i dag har vi flere prosjekter som vil falle innunder HÅP-senteret; vi ønsker blant annet å bygge et flott klasserom her hvor HÅP-klassen vil møtes annenhver uke. HÅP-familiene og HÅP-jentene vil også styres herfra. 

Etter å ha jobbet med ulike HÅP-familier ser vi at noen av dem har fantastiske drømmer og forretningsideer som vi mener har et unikt potensiale til å utvikles videre - derfor ønsker vi å starte HÅP-bedrift. Her vil familiene få assistanse og bistand fra profesjonelle aktører og ressurspersoner i de aktuelle fagfeltene.De vil også få tett oppfølging og finansiell støtte til å starte opp forretningsideene sine. På denne måten håper vi å ikke bare kunne bidra til å gi barn og unge en utdannelse, men også til å skape lokale arbeidsplasser. 

Vi ønsker også å omdøpe HÅP-krisefond, til HÅP-velferd. Vi ser at det zimbabwiske helsevesenet er totalt fraværende, og der det i det hele tatt fungerer har ingen faktisk råd til å bruke det. Vi mener alle fortjener de samme mulighetene til å få hjelp, uavhengig av hvor de kommer fra, og derfor ønsker vi å skape et sikkerhetsnett for alle våre HÅP-medlemmer om de blir utsatt for skade eller sykdom, i tillegg til å gi dem generell medisinsk oppfølging. Flere av familiene vi har blitt kjent med forteller utrolige historier om hvordan de har jobbet hele livet, men likevel ikke får noe hjelp når sykdommen rammer dem. Bheki, faren i vår nyeste HÅP-familie kunne tidligere denne måneden fortelle oss: "Jeg har jobbet fra tidlig til sent hele livet mitt, og har på den måten klart å forsørge min egen familie. Da jeg tidligere i høst fikk en prolaps i ryggen, mistet jeg jobben min. Nå føler jeg meg bare mislykket som far og menneske, fordi jeg ikke klarer å betale for skolegang og mat til barna mine." Vi ønsker å gi alle som deltar i en eller flere av våre HÅP-prosjekter muligheten til å bli medlem i HÅP-velferdssystemet. De betaler da en symbolsk sum i medlemskap, og til gjengjeld får de hjelp til de medisinske utgiftene til seg og sin familie. 

Vi ønsker også å se på mulighetene for å sette opp HÅP-foster og HÅP-mentor, der barna våre uten nær familie eller de som trenger hjelp til å åpne dører og skape nettverk for å åpne opp muligheter for sin fremtid og for å få innpass i arbeidslivet vil få nettopp dette.

På sikt ønsker vi også å bygge opp et gjestehus, og i 2018 vil vi se på muligheter for å kjøpe en tomt til dette, og sette opp en masterplan for prosjektet. Dette vil igjen skape enda flere arbeidsplasser, og inntektene herfra vil gjøre det mulig for prosjektene å bli enda mer selvdrevne. 

Som dere forstår har vi enormt mange store og spennende planer for året som kommer! Noen vil kanskje tenke at vi tar oss vann over hodet, og at vi ikke kan få til alt dette. Gjennom årene har vi blitt relativt gode på å risikovurdere i Zimbabwe, og det er også grunnen til at vi brukte hele 2017 på å prøve og teste ut om det i det hele tatt ville fungere. Da vi startet i mars hadde vi ikke engang turt å håpe på at resultatene skulle bli så bra som det har vist seg å være; vi har hatt 100% suksessrate blant våre HÅP-familier og 40% blant våre HÅP-jenter! Dette er et utrolig bra resultat, og vi gleder oss til å videreføre prosjektene og klare å assistere enda flere! 

Etter å ha vurdert prosjektene våre og innvirkningen det har hatt på menneskene i prosjektene våre, så er vi sikrere enn noen gang på at det vi gjør faktisk er med på å endre folks liv! Nei, vi kan kanskje ikke endre hele verden, ei heller hele Zimbabwe - i hvert fall ikke over natta. Men, vi kan uten tvil hjelpe enda flere fantastiske mennesker i Mkoba og Gweru til å skape en bedre fremtid for seg selv og sine familier! For ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt! Og med alle våre fantastiske sponsorer og støttespillere så skaper vi faktisk en bedre verden - ett barn, og en familie av gangen! 

Tusen takk for at dere har fulgt oss gjennom 2017! Vi ser frem til 2018 og starten på en helt ny epoke!

Varme julehilsener fra
MCHP-teamet
Ida Johanne, Anita, Thomas og Lene

Les hele julebrevet vårt her.

Julegave med mening

Julegavene du kjøper av oss bidrar til at vi kan flytte barna inn i det nye huset før jul! En murstein til huset koster 8 kroner, mens du for 200 kroner kan kjøpe en pult og to stoler. 

Vipps til 55715 eller send en donasjon til vår donasjonskonto 1720.27.01418. Husk å legg ved epostadressen din slik at du får tilsendt et kort du kan gi mottakeren. 

Tusen takk for at du hjelper oss å skape en bedre verden – ett barn av gangen!

Byggingen er i gang!

 Som dere vet bygde vi det første huset i 2015, og siden da har det vært mange utfordringer og tøffe tak. Vi har vært gjennom utkastelser og rettssak, men har gjennom tålmodighet og rettferdighet vunnet på ærlig og redelig vis! Men, det skal sies at tålmodigheten har virkelig blitt satt på prøve, og vi har hatt to tunge år siden 2015. Vi har ventet på godkjenning av hus nummer en før vi har kunnet starte byggingen av hus nummer to. Dette har latt vente på seg, da myndighetene har utsatt denne prosessen gang på gang. Siden januar har vi ventet på et møte som skal holdes av departementet tre ganger årlig, men som sist ble holdt i 2015. Situasjonen har derfor vært utenfor vår kontroll, og vi har ikke kunne gjøre annet enn å mase og vente.    Nå har vi endelig fått et gjennombrudd i saken. Vi har enda ikke fått den offisielle godkjenningen av hus nummer en, men vi har fått et skriftlig brev fra myndighetene på at huset vil bli godkjent, samt tillatelse til å bygge hus nummer to! Selv om ting tilsynelatende har stått stille på byggefronten, så har vi jobbet mye i kulissene for å sørge for at vi var så klare som vi kunne være når vi ble gitt klarsignal. Alle justeringer og endringer til byggeplanene har blitt gjort disse to årene, og vi har fått prisoverslag på hvor mye det koster. Det som vil skje fremover er derfor at vi vil sende ned penger til byggingen i puljer (for å ikke ha mer penger enn nødvendig i Zimbabwe om gangen). Selve byggingen vil offisielt starte allerede 1 oktober, og planen er å bli ferdig slik at vi kan flytte inn allerede før jul!  De gode nyhetene stopper ikke der. Parallelt med at vi bygger hus nummer to vil vi jobbe med å løse vannproblematikken på tomta. I juni hadde vi besøk av to ingeniører fra Ingeniører Uten Grenser Norge som hjalp oss å se på problemet og hva vi kunne gjøre for å løse det. Vi hadde håpet at det var noe vi kunne gjøre for å redde vannhullet vi boret for to år siden, men det er dessverre for lite tilsig av vann til at det vil fungere. Vi må derfor bore etter vann på nytt. Det å bore etter vann er en stor risiko, da det aldri er noen garanti for å finne vann (noe vi dessverre har fått erfare). Det er en høy kostnad å bore etter vann, men vi anser det som ekstremt viktig, ikke bare fordi vi skal slippe å være avhengig av det lokale vannettet som ikke er pålitelig, men for å sikre at barna våre har tilgang på rent vann til enhver tid! I tillegg til å se på vannproblematikken så også ingeniørene på hvordan vi best mulig skulle legge opp til solcelleanlegg og bruk av solenergi på hus nummer to. Dette vil vi også jobbe tett med ingeniørene for å kunne gjøre best og billigst mulig!  Som dere skjønner er det enormt mye som skal skje fremover, og vi gleder oss til å komme i gang! Selv om det har vært to tunge år hvor vi har følt at ting har stått mer stille enn hva vi hadde ønsket, så håper vi at vi de neste månedene klarer å bevise for alle som har ventet tålmodig og trodd på oss at det var verdt det! Og, det er viktig å påpeke at vi jobber i Zimbabwe, så alt kan skje, og vi har vel fått såpass med erfaring nå at vi skjønner at denne planen helt sikkert ikke kommer til å gå helt smertefritt, men vi er klarere enn noen gang til å kjempe og ta opp kampen! Og det absolutt første målet vårt nå er at barna skal kunne feire jul i sine to fine hus på tomta, uten at halvparten må gå når de skal legge seg!  Tusen takk for tålmodigheten og tilliten dere har vist oss! Vi gleder oss mer enn noensinne til å starte på disse nye oppgavene og for å vise dere, våre sponsorer og støttespillere, at vi sammen virkelig gjør en forskjell for disse fantastiske barna i townshipen, Mkoba!  MCHP-teamet Anita, Thomas og Lene

Som dere vet bygde vi det første huset i 2015, og siden da har det vært mange utfordringer og tøffe tak. Vi har vært gjennom utkastelser og rettssak, men har gjennom tålmodighet og rettferdighet vunnet på ærlig og redelig vis! Men, det skal sies at tålmodigheten har virkelig blitt satt på prøve, og vi har hatt to tunge år siden 2015. Vi har ventet på godkjenning av hus nummer en før vi har kunnet starte byggingen av hus nummer to. Dette har latt vente på seg, da myndighetene har utsatt denne prosessen gang på gang. Siden januar har vi ventet på et møte som skal holdes av departementet tre ganger årlig, men som sist ble holdt i 2015. Situasjonen har derfor vært utenfor vår kontroll, og vi har ikke kunne gjøre annet enn å mase og vente. 
 

Nå har vi endelig fått et gjennombrudd i saken. Vi har enda ikke fått den offisielle godkjenningen av hus nummer en, men vi har fått et skriftlig brev fra myndighetene på at huset vil bli godkjent, samt tillatelse til å bygge hus nummer to! Selv om ting tilsynelatende har stått stille på byggefronten, så har vi jobbet mye i kulissene for å sørge for at vi var så klare som vi kunne være når vi ble gitt klarsignal. Alle justeringer og endringer til byggeplanene har blitt gjort disse to årene, og vi har fått prisoverslag på hvor mye det koster. Det som vil skje fremover er derfor at vi vil sende ned penger til byggingen i puljer (for å ikke ha mer penger enn nødvendig i Zimbabwe om gangen). Selve byggingen vil offisielt starte allerede 1 oktober, og planen er å bli ferdig slik at vi kan flytte inn allerede før jul! 

De gode nyhetene stopper ikke der. Parallelt med at vi bygger hus nummer to vil vi jobbe med å løse vannproblematikken på tomta. I juni hadde vi besøk av to ingeniører fra Ingeniører Uten Grenser Norge som hjalp oss å se på problemet og hva vi kunne gjøre for å løse det. Vi hadde håpet at det var noe vi kunne gjøre for å redde vannhullet vi boret for to år siden, men det er dessverre for lite tilsig av vann til at det vil fungere. Vi må derfor bore etter vann på nytt. Det å bore etter vann er en stor risiko, da det aldri er noen garanti for å finne vann (noe vi dessverre har fått erfare). Det er en høy kostnad å bore etter vann, men vi anser det som ekstremt viktig, ikke bare fordi vi skal slippe å være avhengig av det lokale vannettet som ikke er pålitelig, men for å sikre at barna våre har tilgang på rent vann til enhver tid! I tillegg til å se på vannproblematikken så også ingeniørene på hvordan vi best mulig skulle legge opp til solcelleanlegg og bruk av solenergi på hus nummer to. Dette vil vi også jobbe tett med ingeniørene for å kunne gjøre best og billigst mulig! 

Som dere skjønner er det enormt mye som skal skje fremover, og vi gleder oss til å komme i gang! Selv om det har vært to tunge år hvor vi har følt at ting har stått mer stille enn hva vi hadde ønsket, så håper vi at vi de neste månedene klarer å bevise for alle som har ventet tålmodig og trodd på oss at det var verdt det! Og, det er viktig å påpeke at vi jobber i Zimbabwe, så alt kan skje, og vi har vel fått såpass med erfaring nå at vi skjønner at denne planen helt sikkert ikke kommer til å gå helt smertefritt, men vi er klarere enn noen gang til å kjempe og ta opp kampen! Og det absolutt første målet vårt nå er at barna skal kunne feire jul i sine to fine hus på tomta, uten at halvparten må gå når de skal legge seg! 

Tusen takk for tålmodigheten og tilliten dere har vist oss! Vi gleder oss mer enn noensinne til å starte på disse nye oppgavene og for å vise dere, våre sponsorer og støttespillere, at vi sammen virkelig gjør en forskjell for disse fantastiske barna i townshipen, Mkoba! 

MCHP-teamet
Anita, Thomas og Lene

Sommerbrevet

 Kjære sponsorer og støttespillere! Sommeren har for alvor begynt, og mange har kanskje allerede startet på årets ferie, mens andre sparer det til senere. Juni og juli er de to kaldeste månedene i Zimbabwe, og det merkes godt på kroppen i Gweru. Det er ikke lett å være gatebarn i disse dager, hvor gradene fort kan synke ned til 0 grader på natta.  Denne måneden har vi hatt storfint besøk på barnehjemmet av ingeniørene Hanne Liland Bottolfsen og William Louis Park fra Ingeniører Uten Grenser Norge! Vi har hatt problemer med vannhullet vi boret på barnehjemmet, da det virker som om det ikke er nok tilsig av vann, spesielt utenfor regnsesongen. Ingeniørene har derfor gjort research og jobbet med å finne en mulig løsning på vannproblematikken på barnehjemmet, samt videre bruk av solenergi. I tillegg har de besøkt alle våre HÅP-familier, og sett på muligheten for å hjelpe dem slik at de får tilgang på rent vann og strøm gjennom bruk av solenergi. Vi gleder oss til å fortelle dere mer om dette i neste nyhetsbrev når rapportene er klare, men det kommer selvfølgelig en smakebit av oppholdet deres allerede nå!  I dette nyhetsbrevet har vi gleden av å presentere våre fine nye gruppeledere! I tillegg har vi mange godsaker fra både prosjektet i Zimbabwe, men også innad i Norge! Så sett over kaffen, og finn deg godt til rette i solstolen, mens du nyter våre ferskeste nyheter rett i fanget! Og uansett om du nyter solrike feriedager på terrassen, eller om du jobber på spreng for å holde hjulene i gang, så ønsker vi deg en riktig god sommer!  - Anita, Thomas og Lene MCHP-teamet  Les hele nyhetsbrevet her.

Kjære sponsorer og støttespillere!

Sommeren har for alvor begynt, og mange har kanskje allerede startet på årets ferie, mens andre sparer det til senere. Juni og juli er de to kaldeste månedene i Zimbabwe, og det merkes godt på kroppen i Gweru. Det er ikke lett å være gatebarn i disse dager, hvor gradene fort kan synke ned til 0 grader på natta. 

Denne måneden har vi hatt storfint besøk på barnehjemmet av ingeniørene Hanne Liland Bottolfsen og William Louis Park fra Ingeniører Uten Grenser Norge! Vi har hatt problemer med vannhullet vi boret på barnehjemmet, da det virker som om det ikke er nok tilsig av vann, spesielt utenfor regnsesongen. Ingeniørene har derfor gjort research og jobbet med å finne en mulig løsning på vannproblematikken på barnehjemmet, samt videre bruk av solenergi. I tillegg har de besøkt alle våre HÅP-familier, og sett på muligheten for å hjelpe dem slik at de får tilgang på rent vann og strøm gjennom bruk av solenergi. Vi gleder oss til å fortelle dere mer om dette i neste nyhetsbrev når rapportene er klare, men det kommer selvfølgelig en smakebit av oppholdet deres allerede nå! 

I dette nyhetsbrevet har vi gleden av å presentere våre fine nye gruppeledere! I tillegg har vi mange godsaker fra både prosjektet i Zimbabwe, men også innad i Norge! Så sett over kaffen, og finn deg godt til rette i solstolen, mens du nyter våre ferskeste nyheter rett i fanget! Og uansett om du nyter solrike feriedager på terrassen, eller om du jobber på spreng for å holde hjulene i gang, så ønsker vi deg en riktig god sommer!

- Anita, Thomas og Lene
MCHP-teamet

Les hele nyhetsbrevet her.

Nyhetsbrevet

 Kjære sponsorer og støttespillere! Den første sommermåneden er endelig her, selv om det ikke er mange ukene siden det ble satt snørekord rundt om i Norge. I Zimbabwe går det mot vinter, og temperaturene er virkelig i ferd med å synke. Selv om man kanskje tror det ikke blir ordentlig kaldt, siden det er i Afrika, så er det ikke sjelden temperaturen beveger seg ned mot 0 grader på natta, og at man våkner opp til rim på bakken.  I slutten av juni vil vi få besøk på barnehjemmet av to ingeniører fra Ingeniører Uten Grenser Norge! Vi har to ganger før hatt besøk av flinke ingeniører. Først var det Karina og Jonas som hjalp oss med installeringen av solcellepanel, slik at vi fikk strøm! Omtrent et halvt år senere kom Joar og Mathias på besøk og hjalp med installeringen av solfangeren, slik at vi også fikk varmt vann! Nå kommer det enda to ingeniører, som skal hjelpe oss med vannproblematikken på tomta, og de skal hjelpe oss å planlegge solcellepanel for de neste husene. De vil også hjelpe oss å se på mulighetene for å sikre strøm og vann til HÅP-familiene våre, gjennom bruk av solenergi! Intervjuene i IUG er snart i gang, og vi gleder oss til å bli kjent med de som velges! Vi gleder oss til å ta dem imot på barnehjemmet! Det er som vanlig høy aktivitet på bakken i Zimbabwe, og vi gleder oss til å dele alt med dere i nyhetsbrevet! Sett over kaffen og nyt lesingen - det er mye å glede seg over! Denne måneden ønsker vi også flere nye gruppeledere velkomne med på laget, og gleder oss til å presentere dem i vårt neste nyhetsbrev!  - Anita, Thomas og Lene MCHP-teamet  Les hele nyhetsbrevet her.

Kjære sponsorer og støttespillere!
Den første sommermåneden er endelig her, selv om det ikke er mange ukene siden det ble satt snørekord rundt om i Norge. I Zimbabwe går det mot vinter, og temperaturene er virkelig i ferd med å synke. Selv om man kanskje tror det ikke blir ordentlig kaldt, siden det er i Afrika, så er det ikke sjelden temperaturen beveger seg ned mot 0 grader på natta, og at man våkner opp til rim på bakken. 

I slutten av juni vil vi få besøk på barnehjemmet av to ingeniører fra Ingeniører Uten Grenser Norge! Vi har to ganger før hatt besøk av flinke ingeniører. Først var det Karina og Jonas som hjalp oss med installeringen av solcellepanel, slik at vi fikk strøm! Omtrent et halvt år senere kom Joar og Mathias på besøk og hjalp med installeringen av solfangeren, slik at vi også fikk varmt vann! Nå kommer det enda to ingeniører, som skal hjelpe oss med vannproblematikken på tomta, og de skal hjelpe oss å planlegge solcellepanel for de neste husene. De vil også hjelpe oss å se på mulighetene for å sikre strøm og vann til HÅP-familiene våre, gjennom bruk av solenergi! Intervjuene i IUG er snart i gang, og vi gleder oss til å bli kjent med de som velges! Vi gleder oss til å ta dem imot på barnehjemmet!

Det er som vanlig høy aktivitet på bakken i Zimbabwe, og vi gleder oss til å dele alt med dere i nyhetsbrevet! Sett over kaffen og nyt lesingen - det er mye å glede seg over!

Denne måneden ønsker vi også flere nye gruppeledere velkomne med på laget, og gleder oss til å presentere dem i vårt neste nyhetsbrev!

- Anita, Thomas og Lene
MCHP-teamet

Les hele nyhetsbrevet her.

Rekordmange på skolebenken

 Det andre skoletrimesteret i Zimbabwe er nå i gang, og denne gangen har vi sendt hele 54 barn tilbake på skolebenken! På samme tid i fjor hadde vi 32 barn på skolen, så folkens - det nytter faktisk! Tusen takk til alle sponsorene våre som gir barna våre denne muligheten! Har du lyst til å bli med å hjelpe enda flere barn til en utdanning? Meld deg som sponsor ved å kontakte oss på sponsor@hopeproject.no, og bli med å gjør fremtiden til enda flere barn litt lysere! Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt! <3

Det andre skoletrimesteret i Zimbabwe er nå i gang, og denne gangen har vi sendt hele 54 barn tilbake på skolebenken! På samme tid i fjor hadde vi 32 barn på skolen, så folkens - det nytter faktisk! Tusen takk til alle sponsorene våre som gir barna våre denne muligheten! Har du lyst til å bli med å hjelpe enda flere barn til en utdanning? Meld deg som sponsor ved å kontakte oss på sponsor@hopeproject.no, og bli med å gjør fremtiden til enda flere barn litt lysere! Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt! <3

April-brevet

For en herlig følelse det er å sitte her i ettermiddagssolen på barnehjemmet vårt i Zimbabwe, mens vi ser barna våre spille fotball utenfor i sine nye fine fotballdrakter, samtidig som vi skriver nyhetsbrevet til dere. Thomas, Anita og Lene er nå tilbake i Zimbabwe, og selv om det ble en kort visitt denne gangen, så har vi virkelig fått gjort ting også! Dagene her nede er tettpakket fra morgen til kveld, og selv om det til tider er både utfordrende og langtråkkelige møter vi må gjennom, så ser vi at det sår frukter. Vi gleder oss til å fortelle dere alt i nyhetsbrevet!
Les hele nyhetsbrevet vårt her.

Back to school

There is three days a year that are extra special to us, and that's the days when the back to school pictures show up! Here are all the kids in their uniforms ready to start a new school trimester! We couldn't have been more proud, and we wish them all the best of luck! Thank you so much to each and every sponsor who's giving them this opportunity! Would you like to become a sponsor so we can help even more children? Contact us at info@hopeproject.no!