Julia Alvær samlet inn 12 500 kroner til gatebarn ved å løpe Oslo Maraton (Moss avis 21.09.14)

Julia Alvær samlet inn en solid mengde penger til gatebarn ved å løpe Oslo marathon Foto: Sverke Alvær

Samlet inn penger for hver kilometer hun løp. Endte opp med å tjene 12 500 kroner til gatebarn i Zimbabwe.

19 år gamle Julia Alvær løp Oslo Maraton for tredje gang i helgen, men denne gangen gjorde hun det ikke kun for å oppnå en personlig triumf. I forkant hadde hun samlet sponsorer som skulle gi 5 kroner for hver kilometer hun løp av halvmaratonet

Det ble en stor suksess.

Etter å ha regnet på det, er Julia storfornøyd. Så langt har hun fått inn 12 500 kroner til Midlands Children Hope Project, et dagsenter og barnehjem for gatebarn i Zimbabwe.

- Jeg hadde om lag 90 personer som støttet meg før jeg løp. Etter jeg kom i mål har stadig flere tatt kontakt og vil støtte prosjektet. Nå er jeg på over 100 sponsorer, forteller den storfornøyde 19-åringen.

Kan mette mange

Julia legger til at hun tror pengene vil komme svært godt med i kampen for å mette magene til barna som blir hjulpet av dagsenteret i Zimbabwe.

- Skolen sa at 5 kroner er nok til å mette ett gatebarn i noen dager så jeg er veldig glad for pengene som er samlet inn, sier hun.

Julia Alvær jobbet som frivillig i to uker på et annet barnehjem i Zimbabwe. Nå går hun på American College of Norway i Moss, som støtter Hope-prosjektet blant annet gjennom flakspanting. Julia fant sin egen vri under Oslo Maraton.

Kjempet seg i mål

Den erfarne marathonløperen erkjenner at det var tungt å løpe, men at hun jobbet hardt med seg selv for å komme i mål.

- Det var tungt og jeg fikk ingen personlig rekord, men jeg måtte komme meg i mål, spesielt med så mange som fulgte med. Da jeg kom i mål var det en fantastisk følelse, forteller hun entusiastisk.

Ikke for sent å bidra

Til tross for at løpet er over, er det ikke for sent å bidra til Julies prosjekt. Hun kan kontaktes på juliairene@live.no for de som fortsatt ønsker å sponse henne.